Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 873
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taką mleczną szybę o dużej grubości ( 1cm) mają moi znajomi w kuchni zmiast płytek ściennych. Jest ona wzdłuż całego blatu na ścianie i przymocowna jest na nierdzewnych wkrętach w uprzednio wywierconych otworach. Na to nałożone są kwadratowe zaślepki. Montowała jej to firma która robiła meble.

Taka tałflę szklaną ma jako dodatek do bardzo nowoczesnych mebli z ciemnego drewna połączonych z chromowymi dodatkami. Wygląda to bardzo interesujaco.

Paty.

my zamawiamy w SEKPOLu,

podklejana folią kosztuje ok. 300 zł/m2

podklejana lustrem ok. 800 zł/m2

Z racji ceny bierzemy tą tańszą - efekty (tzn. jak wygląda ta szyba) po niedzieli będzie można oglądać na ekspozycji w Jupieterze na stoisku Sekpolu. Jutro tam jedziemy to dopytam Panią kiedy dokładnie maja ja montować, bo sama jestem ciekawa:)

U nas w pracyw kuchni jest położona szyba i wygląda super

a ile kosztowaly cie meble?

U mnie mialo byc konkurencyjnie,milo a wyszlo 30 tys bez agd.Fakt,ze cene podbily:magic corner,kolo,carga no i staronowy blat.Wiem ze Natasza zamawiala w sekpolu,wysylala zdjecia,piekna kuchnia.

Kurde,ta szyba troche droga.Do jakiej wysokosci ja montujecie?

Pod szafki czy 3/4 powierzchni podszafkowej?

Ja jestem za opcja nr.2,choc mialam juz tak i jest to niepraktyczne,bo sciagalam z tego miejsca uschniete kawalki jedzenia

Mleczną szybę zastosowałam w szafkach, drzwiach i ma się znaleźć również na ścianie przy kuchence i zlewie. Przykręcona wkretami do płyty która jest na ścianie. Słyszałam że przyklejanie szyby przynajmniej przy kuchence nie jest wskazane, pod wpływem ciepła szkło się rozszerza

pozdrawiam

guzik

1. opcja z której dziś zrezygnowaliśmy to fornir w ramkach aluminiowych + do kazdej szuflady tandemboxy - koszt 12tys + sprzety 11 tys (zamówiliśmy AGD też w Sekpolu, bo dostalismy bardzo dobre rabaty). Nie bedzie koszy, cargo itp.

2. opcja, którą dziś wybraliśmy z racji brzydkiego forniuru (widać było kazde pasmo naklejane na płytę - wyszły takie pasy) to płyta laminowana + ramki aluminiowe + wszystkie szuflady z syst. tandembox - to bedziemy mieli wycenione na piątek, ale Pani wspomniała coś o 10tys.

Dodam, że załapaliśmy się na 10% rabat, który obowiązywał tam do końca stycznia. My mebelki zamawiamy od stycznia i czekaliśmy na nową espozycję, aby zobaczyć jak wyglądają w Sekpolu ramki aluminiowe i ten nieszczesny fornir i mimo, że już luty to rabat nam przyznali :)

Wg.mnie ceny są bardzo konkurencyjne - mamy porównanie z firmą "krzak" o której nikt niegdy nie słyszał i ten sam zestaw w fornirze wycenili nam na 18tys, RUST w laminacie na 16tys. takze SKPOL wypadł najlepiej :)

Słyszałam że przyklejanie szyby przynajmniej przy kuchence nie jest wskazane, pod wpływem ciepła szkło się rozszerza

pozdrawiam

guzik

o tym nie słyszałam - czy ktoś może to jakoś rozwinąc lub wypowiedziec sie czy faktycznie tak jest, ze szkło sie rozszerza??

troche mnie to martwi...

u mnie cene podbil blat,jakby tak odjac:

-10 za blat(wersja tansza-3 tys)

-1.5-zabudowa lodowki(mial byc inox,ale sie odwidzialo)

-2.5-magic corner

-2.1(3Xcargo waskie)

-1.5(3/4kola)

podnosniki,swiatlo,mlynek,zlew fragranitowy.

No i jakby zliczyc to sie uzbieralo,tansz opcja ok. 15.000zl.

A mial byc oszczednie....

u mnie cene podbil blat,jakby tak odjac:

-10 za blat(wersja tansza-3 tys)

-1.5-zabudowa lodowki(mial byc inox,ale sie odwidzialo)

-2.5-magic corner

-2.1(3Xcargo waskie)

-1.5(3/4kola)

podnosniki,swiatlo,mlynek,zlew fragranitowy.

No i jakby zliczyc to sie uzbieralo,tansz opcja ok. 15.000zl.

A mial byc oszczednie....

u nas tak:

-podnośniki gazowe mamy w cenie mebli

-ramki aluminiowe tez w cenie

- uchwyty wpuszczane tez w cenie

- zlewu nie doliczyłam do ceny mebli ( a zlew to koszt 2,2tys)

- szyby mleczne (te "lepsze", co do spodu sie nie palcują) - tez w cenie mebli

jak juz wczesniej pisałam - zrezygnowalismy z magic corner, cargo

aha - w cene, którą wcześniej podałam mamy też wliczone oswietlenie.

Wiem, ze cene bardzo podnoszą własnie cargo, magic corner itp. i stąd cena za Twoja kuchnie wzrosła do 30 tys.

My na kuchnie przeznaczyliśmy w sumie z AGD 24tys i sie zmieścilismy :)

i jeszcze coś - zrezygnowaliśmy z zabudowy lodówki, gdyż nie mogliśmy znaleść takiej, którą sobie upatrzyliśmy - zadna do zabudowy nam sie nie podobała.

Postanowiliśmy, ze wolimy kupić lodówkę, w której się zakochaliśmy, niż później wypominać sobie, ze "a mogliśmy wziąć inną"... wybrany przez na s model to LG GR-459QLQA.

Jeśli chodzi o szybe, to montujemy ją aż pod same szafki :) - tylko zmartwiło mnie to, co przeczytała wyżej, ze szyba pod wpływem ciepła sie rozszerza - czy tak faktycznie jest??

teraz zaluje tak drogiej kuchni,ale podniesie mnie na duchu jak ktos powie ze ladna.No ale na to jeszcze trzeba poczekac.

Duzo mieliscie w standardzie,fakt,w meblach Wrzosowa tego nie ma.

ramki aluminiowe z fornirem byly najdrozsze-no i ja musialam je zamowic...

Co do szyby...rozmawiałam ze szklarzem dlatego zdecydowaliśmy się przykręcić szybę na wkręty i do tego tzw zaślepki aluminiowe a nie przyklejać!

Czytam i czytam i nadziwić się nie mogę takimi kosmicznymi cenami za kuchnie....nie ten pozim finansowy...ja za swoja kuchnie zapłaciłam bez sprzetów 4500, co prawda żadnych ekstrawagancji ale jest funkcjonalna i ładna, przynajmnie dla mnie. Sama ją zaprojektowałam, rozrysowałam a fachowiec wykonał i tyle.

pozdro

guzik